Известие

Collapse
No announcement yet.

Светна лампа АБС и ръчна, угасна и не ще да запали, после нямаше проблеми

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Светна лампа АБС и ръчна, угасна и не ще да запали, после нямаше проблеми

Днес на едно кръстовище на 100 метра преди да се прибера ми светнаха лампите за ABS и за ръчната, след 5-6 секунди докато се зачудя какво става и лампите си изгаснаха и след още 2-3 секунди изгасна и колата.
    После странните неща продължават - давам на контакт - всичко изглежда ОК, опитвам да запаля - от стартера се чува само цък и не ще да направи и един оборот. Ток има за да си вдигна стъклата, по таблото свети каквото трябва и фаровете светят. Все едно ми е паднал акумулатора но не докрай. Бутнах я аз настрани и я оставих - пускам алармата - включва я, но не може да пусне централното за да заключи, като че ли няма ток.
    Ядосах се аз и я спрях и оставих отключена, даже и не ми хрумна да я заключа с ключа. Гледам временния километраж и той е нулиран, явно е спирал тока от акумулатора.
    Отивам до къщи и докато се чудя на кого да звънна отидох аз пак да пробвам да запаля. Беше минал половин час - запали колата, все едно нищо не е било. Покарах я 10 минути из квартала, давах газ до дупка, спирачки яко, нищо нередно не се случва ?!? Гася и паля няколко пъти, пак всичко изглежда наред ...
    Падна голямо чудене, сигурен съм сега че като отида на диагностика ще ми кажат че нищо й няма ... Ако има проблем с акумулатора защо ще гасне колата след като е работила вече доста време и защо после ще се е заредил сам. И защо ще светят тези лампи ?

Edit: Тази сутрин нямаше проблем, а за лампите дето светеха - сетих се, че те може би нямат отношение по въпроса - те светват по принцип веднага след като запали колата за 1-2 секунди и ако тръгне да гасне май пак засветват за момент. А датчика на коляновия вал е сменян преди месец и той даваше леко по-различни симптоми, въртеше стартера но не подаваше гориво.
    Last edited by Stefo; d.m.y г., 09:17.
    146 1.6 TS '00
    156 2.4 JTD '01

Акумулатора, при мен се получи същото преди месец, изведнъж умря. От слабия ток започват да се шашкат системите.
    Alfa Romeo 146 1.6 t.s.

Comment

Прегледай масите, към купето и двигателя.
      166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
      ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

На диагностиката излезе една грешка "слаб ток от акумулатора". Странно, защото повече не го даде този проблем, вече доста дни си карам без проблеми.
        Мерихме акумулатора с мултицет, показа 12.7, това май не е добре, колко трябва да е напрежението на акумулатора. Като запаля колата става 14.5 някъде.
        Ще вземам нов май, а този е на 1 година. Дето се вика - дано това да са най-големите проблеми дето се случват на колата
        146 1.6 TS '00
        156 2.4 JTD '01

Comment

по горе казаха- масите към купето са със сигурност. за това е записало тая грешка. почисти ги иначе пак ще го направи тоя номер.
          точка

Comment

И акумулатора и динамото са си наред!Проблема е в масите,както се каза два пъти вече,клемите на акумулатора и силовия кабел до купето.Провери ги всичките!
            На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
            Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Може да е от имобилайзера аз преди имах такъв проблем с подобен италиански автомобил.
              Понякога са много капризни когато се омешат алармената система с имобилайзера и въобще като цяло електрониката, става компот!
              Ex ALFA 145 JUNIOR 1.4.16V T.SPARK SeXy Line
              FIAT STILO ABARTH 2.4L 20V 171HP+
              sigpic

Comment

АБС системата е от най-чувствителните на промени в захранването. Затова е светнала лампата веднага. Лампата на ръчната светва, защото тя е по съвместителство и индикатор на ЕБД и обикновено светват заедно с тази на АБС.
                Изгубил си тоци поради някаква причина. Напреженията, които са ти измерили на акумулатора и алтернатора, са си в нормите. Виж си масите и не се кахъри много
                _______
                146 JTD - ex
                Renault Megane II 1.5 dci - ex

Nissan Qashkai 2.0 CVT - current

Comment

Working...
                X